Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Bioresonantie

Familie opstellingen

De methode van familie-opstellingen is ontwikkeld door Bert Hellinger, en geeft diepgaand inzicht in jezelf en in eventuele verbindingen binnen het familiesysteem. Het laat zien hoe menselijke relaties gestuurd worden door de kracht van de liefde.

Door opstellingen wordt steeds duidelijker dat belangrijke gebeurtenissen in een familie invloed hebben op het functioneren en het welzijn van de familieleden. Deze methode van opstellen laat zien welke onzichtbare familiebanden aanwezig zijn en welke emotionele verstrikkingen kunnen ontstaan. Dit inzicht maakt de weg vrij om relaties in een nieuw perspectief te brengen.

Relaties

Sommige mensen lijken altijd dezelfde problemen in relaties tegen te komen of hebben moeite met het in stand houden van een relatie. Niet zelden blijken er verstrikkingen en loyaliteiten in de familie aanwezig te zijn, wat in een de opstellingsdynamiek zichtbaar wordt.

Loopbaan- en organisatie-opstellingen

Vaak werken familieverstrikkingen door naar de werkomgeving, familiethema’s kunnen zichtbaar worden in de persoonlijke werkomgeving.

Verder blijkt een organisatie een systeem op zich te zijn waar deels dezelfde principes en thema’s gelden als in een familie. Deze methode is daarom ook zeer bruikbaar voor zakelijke thema’s.

Hoe werkt een opstelling?

Er wordt 1 op 1 gewerkt. Dit betekent dat de begeleider je gedurende het hele proces zal begeleiden. In het voorgesprek geeft de cliënt aan wat het thema en de daarmee verbonden vraag is. Op basis daarvan beslist de begeleider welke systeemdelen bijvoorbeeld grootouders, ouders, huidige gezin, opgesteld worden.

De systeemdynamiek wordt door de begeleider zichtbaar en teruggegeven aan de client. Dan zal er een beweging richting een oplossing gezocht worden. Hiermee worden oude verstrikkingen en patronen losgelaten en nieuwe gezonde beelden krijgen ruimte om geïntegreerd te worden.