Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Bioresonantie

Onze visie op gezondheid

Jarenlang werken in de reguliere gezondheidszorg heeft Petra's visie op gezondheid bepaald. Zij heeft de prachtige mogelijkheden gezien om mensen te genezen, en zijn wij er terdege van bewust dat we daar niet zonder kunnen.
Daarnaast hebben wij ook de onmogelijkheden gezien. Het terugkeren van dezelfde klachten, het krijgen van bijwerkingen van het ene medicijn om klachten van het andere te verhelpen, maar waarbij dat niet als reden werd gezien van de nieuwe klachten.
Ook hebben wij de focus gezien op het symptoom, waarbij, in onze beleving, de mens als totaal niet meer werd gezien. Dat resulteert vaak in weinig uitleg aan de patiënt over zijn/haar eigen lichaam en over de werking van medicijn/supplement, laat staan dat er aandacht is voor verdere verstoringen op het lichaam.
De basis in onze praktijk is als eerste dat wij er vanuit gaan dat de patiënt zelf een rol kan spelen in zijn/haar herstel. Dus werken wij op basis van gelijkwaardigheid staan wij hierin als therapeut naast de patiënt, en kijken we samen naar de mogelijkheden om het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer in volle gang te zetten. Hierin hebben wezenlijke elementen als voeding, supplementen, celzouten en bioresonantie een prominent aandeel. Tevens zullen wij ook naar verstoorders kijken en die zoveel mogelijk in kaart brengen.
De focus ligt hierin vooral op de oorzaak, die op een hele andere plek kan zitten dan het symptoom dat zichtbaar is. Het liefst kijken wij daarbij zo breed mogelijk; dus ook naar verstoringen in de leefomgeving, eet- en slaapritmes, stressbeleving, de dagelijkse bezigheden en dynamieken vanuit het gezin of gezin van herkomst.